'Something inside so strong'

Varen en voelen

Vele jaren heb ik gevaren in de beroepszeilvaart. Zeilend over de Nederlandse wateren, de Noord- en Oostzee ontdekte ik mijn sensitiviteit in hoe je het schip, de zee en de elementen leert aanvoelen. Aan boord ontstonden ook altijd inspirerende gesprekken, vaak over wat iemand nu eigenlijk écht wil. Superleuk om dat naar boven te halen. Voor mijzelf goldt dat natuurlijk ook en ik voelde dat er naast het varen meer was. Dat voelen, de sensitiviteit ging meer en meer een rol spelen, maar opgegroeid in een rationele wereld heeft het lang geduurd voordat ik mijn sensitiviteit als kracht kon zien. Het blijkt een prachtige gave en uitstekend kompas. 

Ik voel dus ik ben

Creatie

Tegelijkertijd ontstond de creatieve weg; Artistiek en onderzoekend tegelijkertijd. In mijn fotografie en gedichten speel ik met bewustwording. Door net anders te kijken het onbewuste (weer) bewust maken. Waarom doen we wat we doen, waarom doe ik wat ik doe? 


Kunst van het leven

Stem en klank fascineren me. Het raakt aan en vraagt om sensitiviteit, congruentie en lichaamswijsheid. Ik zing graag, hou van muziek en vind bijvoorbeeld voorlezen heel leuk. Tijdens mijn opleiding tot Cranio Sacraal therapeut leerde ik, naast de kennis over het unieke en zelfherstellende vermogen het lichaam, over de 'Avenue of Expression'; de weg van het hart via de keel naar de mond. Leef je vanuit je hart? Hoe authentiek ben je in je uitingen? Wat breng je naar buiten, wat is je waarheid? Je kan je door trilling (stem, klank, muziek) verbinden met anderen, met andere werelden en zelfs met andere dimensies: 'Music and sound are the language and architecture of the cosmos' , zegt Tom Kenyon. Je met dit alles kunnen verbinden maakt voor mij het leven tot kunst. 

Levenskunst

Leven in verbinding met je lichaam én de kosmos